(Listing of the upcoming events from the database "Konsert"

Nattjazz

Det er med stor glede Bodø Domkor ønsker velkommen til Nattjazzkonsert etter avlysning i fjor grunnet pandemien! I år vil vi presentere musikk av jazzkomponisten og -pianisten Barry Brinson fra New Zealand. Les mer!

Dato

16. des. 2022

21:00

Sted

Bodø domkirke

Medvirkende

Einar Thorbjørnsen (tangenter), Christo Stangness (bass), Arnfinn Bergrabb (slagverk)

Dirigent

George Chittenden

Solister

Konsertens hovedverk er Brinsons 'Missa Brevis in Jazz', som komponisten skrev i 1992, og som ble revidert i 2011. Verket har røtter både i jazz og kirkelig bruksmusikk. I tillegg vil du få høre flere av Brinsons jazz-arrangementer for kor som Billie Holidays 'God Bless The Child' og, spesialskrevet for denne konserten, Trygve Hoffs 'Nordnorsk julesalme'.

Messemusikken er i seg selv svært interessant, ettersom den fremmer ulike jazzformer og stilarter. Verket åpner med Kyrie-satsen i Blues-stil, mens Gloriasatsen er skrevet som Gospel-Rock. 'Alleluia'-satsen er inspirert av Duke Ellingtons 'Liturgical Suite' i swing, mens Sanctus er inspirert av Glenn Miller og 'Count Basie'-låten. Verket avslutter med Agnus Dei, en jazzballade med velklingende dissonanser og en rik harmonisk klang.

Les mer ... (Click to expand/collapse the description under from the data collection)