top of page

(Listing of the upcoming events from the database "Konsert"

Bodø domkor & Magnolia Jazzband

Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby. Nå tar 50-års jubilanten turen til Bodø for å runde av Bodø Jazzopen med gospeltoner og hymner, når Magnolia Jazzband møter Bodø Domkor til samarbeid for første gang. Les mer!

Dato

5. feb. 2023

14:00

Sted

Bodø domkirke

Medvirkende

Bodø domkor, Magnolia Jazzband som er Anders Bjørnstad (trompet), Georg Reiss (klarinett/altsax), Gunnar Gotaas (trombone), Morten Gunnar Larsen (piano), Børre Frydenlund (banjo/gitar/vokal), Sebastian Haugen (kontrabass), Torstein Ellingsen (trommer).

Dirigent

George Chittenden

Solister

Bodø Jazz Open rundes i år av med en kirkekonsert.
Her blir det skuldersenk og sjelefred å hente.

I samarbeid med Magnola Jazzband framfører Bodø domkor en konsert bestående av de fineste gospellåter, hymner og salmer.

Magnolia Jazzband ble startet av trombonist og Bodøværing Gunnar Gotaas, som fremdeles er med i det som er et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. 50 år har bandet holdt det gående, og nå markeres dette med to ulike konserter under Bodø Jazz Open. Det jubilerende jazzbandet har turnert i store deler av Europa, samt spilt i Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på jazzklubb, festival, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

(Trivia: Bestefaren til trommeslager i Magnolia, Torstein Ellingsen, var den ene av to arktitekter som tegnet Bodø domkirke som sto ferdig i 1956. Den gang det første kirkebygget som utnyttet armert betong som et formelement. Tenk å spille trommer i et bygg bestefaren din har lagd? Stilig)

Bodø Domkor har et godt og nært samarbeid med andre kor og musikere i byen og regionen. Dette har resultert i en rekke spennende samarbeidsprosjekter som på en positiv måte bidrar til å bryte litt med en mer tradisjonell forståelse av kirkekoraktivitet. Det kanskje mest kjente prosjektet er samarbeidet med artisten Halvdan Sivertsen, men mange har fått oppleve den populære førjulstradisjon de senere år, nemlig Nattjazzkonserter hvor koret har fått anledning til å samarbeide med noen av landets ypperste jazzmusikere. Dermed er møtet med Magnolia Jazzband midt i blinken for Bodø domkor. Her vil det oppstå swingende samspill i det heftige møtet mellom korsang og jazzmusikk.

Les mer ... (Click to expand/collapse the description under from the data collection)

bottom of page