top of page

(Listing of the upcoming events from the database "Konsert"

Johannespassionen av Fredrik Sixten

Konsert for kor, solister, blåsekvintett og orgel.
Klikk deg inn for å lese mer.

Dato

21. mar. 2024

18:00

Sted

Bodø domkirke

Medvirkende

Bodø domkor, Gro Bergrabb (orgel), blåsekvintett

Dirigent

George Chittenden

Solister

Ditte Bræin (sopran), Anders Eriksson, (tenor), Jacob Abel (bass), Håvard Stensvold (bass)

Fredrik Sixtens "Johannespassionen", med tekster fra Johannesevangeliet og det gamle testamente, er en moderne pasjon, skrevet på bestilling fra svenske menigheter i 2015. Verket har kraftfulle korsatser, melodiøse solistpartier og vakre koraler.

Bodø Domkor er stolte av å kunne framføre Sixtens Johannespassion for første gang i Norge, sammen med anerkjente solister: Ditte Marie Bræin på sopran, Anders Eriksson på tenor, og de to bassene Jacob Abel og Håvard Stensvold.

Komponisten Fredrik Sixten (f. 1962) er utdannet organist og dirigent og har studert komposisjon med prof. Sven-David Sandström. Han har vært organist og korleder i Vänersborg, kunstnerisk leder og dirigent for Göteborgs Gosskör, domorganist i Härnösands domkyrka, og domkantor i Nidarosdomen i Trondheim.

Hovedtyngden av arbeidet hans er på liturgisk musikk for orgel og kor i ulike kombinasjoner, i tillegg finnes instrumentalmusikk i ulike format. I hans verkliste finner vi både omfattende verker som opera, oratorium og pasjoner, verker fra den kammermusikalske tradisjonen som sonater, toccataer og preludier, og ikke minst mangfoldige bidrag til korlitteraturen. Sixtens komposisjoner tar utgangspunkt i en eklektisk og mangfoldig kunnskap om musikkhistorien, hvor barokkens mester Johann Sebastian Bach og 1900-tallets franske komponister er fremtredende inspirasjonskilder. Også en affinitet til ulike jazzuttrykk og svensk folkemusikk kan kjennes igjen som elementer i Sixtens tonespråk.

Les mer ... (Click to expand/collapse the description under from the data collection)

bottom of page