top of page

Om Bodø Domkor

Bodø Domkor ble stiftet 7. oktober 1954, og har siden den gang fremført kormusikk med stor bredde. Koret er en sentral del av et omfattende kirkesang- og musikkmiljø i Bodø domkirke, et miljø som har blitt kjent både regionalt og nasjonalt.

 

Vår ambisjon er å bidra med kor- og orkesterverk som en del av det mangfoldige kulturtilbudet vi har i Bodø, og ikke minst berike og berøre publikum med korsang på et høyt kunstnerisk nivå.

 

Vi har gjort - og gjør - store og små prosjekter innen flere ulike sjangre, og synger variert musikk fra større kirkemusikkverker, som for eksempel Händels Messias og Bachs Juleoratorium, til de årlige nattjazzkonsertene som har blitt en solid førjulstradisjon i Bodø. Her inviterer vi noen av landets fremste jazzmusikere til å skrive ny musikk for kor i samspill med dem selv.

Koret holder primært konserter og gudstjenester i Bodø domkirke. Vi turnerer også i bispedømmet og i utlandet. Vi er ofte initiativtakere til spennende prosjekter sammen med ulike aktører og samarbeider jevnlig med Arktisk filharmoni og andre profesjonelle musikere og ensembler.

Korets faste øvetid er tirsdager fra 19:00 til 22:00.

IMG_7197.jpg

Foto: Henrik Dvergsdal

bottom of page